ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΕΓΚΩΜΙΟΝ

ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΕΓΚΩΜΙΟΝ
Τι δείχνουν η συμφωνία των Βρυξελλών και οι χειρισμοί του γαλλογερμανικού άξονα για τα θεμελιώδη εθνικά και κοινωνικά δικαιώματα
Από τον Γιώργο Κ. Καββαδία, εκπαιδευτικό –ερευνητή. http://gkavadias.blogspot.com
ΕΘΝΟΣ – «ΕΠΩΝΥΜΩΣ», Παρ. 4 – 11 – 2011.
Πέρα από τις κυβερνητικές υπερβολές ότι η συμφωνία των Βρυξελλών της 26ης οκτωβρίου οδηγεί «στη σωτηρία της Ελλάδας» η αλήθεια είναι ότι βάζει και ένα τυπικό τέλος στα όποια απομεινάρια εθνικής ανεξαρτησίας αποτελώντας ένα εγκώμιον υποτέλειας με βάση το δόγμα «όταν χρωστάς δεν διαπραγματεύεσαι». Άλλωστε η ίδια η κυβέρνηση που δε συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις(!) εφανίζει τη μόνιμη παρουσίας ξένης επιτροπείας ως αποτέλεσμα δικού της αιτήματος. Η εγκατάσταση μόνιμης Ύπατης Αρμοστείας στη χώρα ισοδυναμεί με την οριστική κατάλυση της εθνικής ανεξαρτησίας. Αυτό εκφράζεται και στα λόγια της Γερμανίδας καγκελαρίου Α. Μέρκελ: «Θα υπάρξει ένα ενισχυμένο καθεστώς παρακολούθησης σε σχέση με την εκπλήρωση των ελληνικών υποχρεώσεων». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε: «η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει σκληρά μέτρα και να δεχθεί πολύ στενότερη παρακολούθηση. Θα μπορούσα επίσης να πω ότι θα εγκαταλείψει προσωρινά μέρος της κυριαρχίας της».
Για πρώτη φορά, μετά τον πόλεμο, ο λαός μας, χωρίς να υφίσταται στρατιωτική κατοχή, είναι αλυσοδεμένος με τα υποδουλωτικά μνημόνια της εθνικής ταπείνωσης, υποτέλειας και χρεοκοπίας που επιβάλλουν από κοινού τμήματα των κυρίαρχων τάξεων, οι ισχυροί της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ., με την πρωτοκαθεδρία των Γερμανών, χαλκεύοντας νέα δεσμά εξάρτησης και οικονομικού ελέγχου που καταργούν στην πράξη και τα θεμελιώδη εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα, αλλά και κοινωνικά δικαιώματα και κατακτήσεις, διαλύοντας την παραγωγική βάση της χώρας και ξεπουλώντας το δημόσια περιουσία.
Οι χειρισμοί του γαλλογερμανικού άξονα, αλλά και η απόφαση της κυβέρνησης για δημοψήφισμα που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου επιφέροντας ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, αποτυπώνουν ότι η E.E. και πιο συγκεκριμένα η Eυρωζώνη βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ μπροστά στο διαφαινόμενο κίνδυνο γενικευμένων ρηγμάτων! Tα θεσμικά όργανα της E.E., οι Συνθήκες, οι επίσημες Συμφωνίες, φαίνεται να οδηγούνται σε ουσιαστικές αναθεωρήσεις ή και ακυρώσεις κάτω από το φως των νέων εξελίξεων που δημιουργεί η αξεπέραστη οικονομική κρίση. Από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος προειδοποίησε πως τυχόν καταστροφή του ευρώ μπορεί να «αναβιώσει συγκρούσεις και διχασμούς» στην Eυρώπη.
Δεν χρειαζόταν προφανώς, η δημοσίευση αλλεπάλληλων τηλεγραφημάτων του Wikileaks ή των «Eπικαίρων», για να διαφανεί σε όλο της το μεγαλείο η εξάρτηση και η υποτέλεια. Mέσα από όλες αυτές τις αποκαλύψεις αποκαλύπτονται οι ωμές και κυνικές ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις και ταυτόχρονα η ξενοδουλεία του πολιτικού προσωπικού της χώρας, που από το «ευχαριστώ τους Aμερικάνους» του Σημίτη και την παράδοση Oτσαλάν, φθάνει στο «Nοιώθω πολύ κοντά σας, κάντε με μεσολαβητή σας» του Γ. Παπανδρέου και στο «ευτυχώς που έχουμε τεθεί υπό διεθνή έλεγχο» του E. Bενιζέλου. Φαίνεται ότι οι άρρηκτοι δεσμοί «αίματος» του πρωθυπουργού με τις Η.Π.Α. οδήγησαν στην απόφαση για δημοψήφισμα. Απόφαση που στηρίχτηκε από τον Λευκό Οίκο. Άλλωστε στον μεγάλο παγκόσμιο νομισματικό πόλεμο που εξελίσσεται από την πρώτη στιγμή με την προσφυγή της χώρας στο Δ.Ν.Τ., η κυβέρνηση τοποθετήθηκε στο πλευρό των Η.Π.Α. Όμως οι αντιθέσεις μεταξύ Γαλλογερμανικού άξονα και Η.Π.Α. αντανακλώνται και στο πολιτικό σύστημα της χώρας.